Mit ettem ma

Paraszt reggeli

2011. november 14. 08:00 - gasztrobetyár

 Paraszt reggeli

A mostani egy rendhagyó post lesz megint, mivel saját gyártmányú rendkívül egyszerű reggeli kerül bemutatásra, ami nem más mint a paraszt reggeli light.

Nem kell hozzá nagy erőszak, hogy másként egy vegyes rántottának hívjuk amit ma sikerült készítenem az alábbi módon.

Hozzávalók: minden amit a hűtőben találsz és ehető:) pontosabban esetemben, kb. 6 dkg paprikás szalámi, 5 dkg turista felvágott, 8 tojás, 6 szál virsli, paprika, hagyma.

Elkészítés: na jó komolyan nem hiszek benne, hogy élne olyan ember a földön aki ne tudna egy rántottát összedobni ha minden szakad, de azért gyorsan leírom.

Mindent apróra feldarabolunk, kivétel a tojás, mert azzal mutatvány lenne ezt elvégezni azt inkább csak toljuk bele egy tálkába(ami benne lakozik), virsli karikára stb...stb. 

Serpenyőbe toljunk egy kevéske olajat ami éppen csak megszínezi a serpenyő alját, majd első kőrbe menjen rá a hagyma és a paprika, ez után jöhet a virsli és a felvágottak. Ezekből is kipirul némi zsiradék, szóval pont ideális lesz. Miután ezek egy 3-4 perc előnnyel bent vannak a serpenyőben jöhet a tojás, ez ízlés dolga ki hogyan szereti feldarabolva vagy egybe sülve.

Az egészet kinek hogyan tetszik módon kicsit fűszerezzük, esetleg sajt és hasonlók társaságában tálaljuk.

Természetesen saját magamat nem fogom  pontozni mert semmi értelme, ez most kicsit szakított a hagyományokkal ezért belefér:) Nagyon költséghatékony, és sok kreativitást sem kíván maga után a dolog, az igazi paraszti egyszerűségben rejlik a varázsa.

  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemma.blog.hu/api/trackback/id/tr653375369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása